Veszélyhelyzet kezelés magas fokú műszaki támogatása és megvalósítása kiemelt létesítményekben

 GOP-1.3.1-11/B-2011-0037 azonosító számú projekt célja a kiemelt biztonságú létesítményekben a veszélyhelyzet kezelés informatikai támogatása. A beavatkozás és a konkrét veszélyhelyzet kezelés során szükséges az együttműködő hatóságok és szakterületek összehangolt tevékenységére. A most kialakításra kerülő integrált informatikai rendszer egységesített beavatkozási és magas rendelkezésre állási lehetőséget biztosít azáltal, hogy az információt szükség szerint, akár aggregált formában hatékonyan jutatja el a veszélyelhárításban résztvevők számára.

A megvalósításra kerülő projekt, egy komplex alkalmazást jelent a kiemelt létesítmények számára, amely a moduláris kialakítás segítségével biztosítja a mindenkori igények szerinti testre szabás és az ún. skálázhatóság lehetőséget. A Kutatás és Fejlesztési tevékenység egy olyan kísérleti alkalmazás létrehozását eredményezi, amely megfelelő informatikai támogatást nyújt az adott beavatkozási helyszínen a hatékony bevetés irányításhoz és veszélyhelyzeti beavatkozáshoz. A helyszínhez kapcsolódó minden releváns információt egységes és biztonságos RF kapcsolat biztosítja, a kialakításra kerülő rendszer modulok a folyamatmodellezéstől kezdve a tényleges beavatkozási tevékenységig, a tűzoltó és műszaki mentési feladatok végrehajtást támogatják a mindenkor szükséges információk kezelésével és az ún. Tudásmenedzsment alapokra támaszkodó releváns döntési adatok szolgáltatásával.
A fejlesztés során létrehozott „VESZÉLYHELYZET KEZELÉS MAGAS FOKÚ MŰSZAKI TÁMOGATÁSA ÉS MEGVALÓSÍTÁSA KIEMELT LÉTESÍTMÉNYEKBEN” egyedülálló megoldást jelent mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. A Geoview Systems megoldása a potenciális felhasználói területeken a különböző veszélyhelyzetek jellegéből következően is a gyorsan változó feltételek mellett hatékony információ elérést biztosít, mind mennyiségében, mind minőségében a beavatkozó szervek számára.

Azonosítószám: 
GOP-1.3.1-11/B-2011-0037
Projekt kezdete: 
2012, május 2
Projekt vége: 
2013, november 30
Csatolt dokumentumok: