Azonosítószám
GOP-1.1.1-11-2011-0009

A projekt célja egyértelműen a Geoview Systems Kft. egyik fő szoftver fejlesztési területének, a térinformatika eszköztárának látványos és felhasználóbarát bővítése. Az ígéretes, több technológiai újítást ötvöző projekt minta alkalmazásai, a hozzáfűzött remények szerint számos célcsoport igényeivel találkozik azáltal, hogy mindennapi tevékenységük támogatására új lehetőségeket nyitnak.

A valósidejű információk mozgásbevitelen alapuló kezelése, olyan grafikai jelet eredményez, amely a szokásos felhasználói (PC) szoftverek használata közben, vagy éppen mellette auto-sztereoszkopikus megjelenítést tesz lehetővé. Teszi ezt úgy, hogy az alkalmazott felhasználói szoftverek segítségével létrehozott vizuális adatok és a speciális auto-sztereoszkopikus megjelenítő között interfész kapcsolatot biztosít.

A projekt során fejlesztésre kerül egy a felhasználó, vagy operátor mozgását érzékelő szimuláló eszköz, melynek segítségével térbeli képek, modellek hozhatóak létre anélkül, hogy a szokásos beviteli perifériák (pl. egér, billentyűzet) alkalmazásra szükség lenne. A mozgásérzékelésen alapuló adatbevitel számos szakterület számára jelent a tervek szerint eddig még nem ismert felhasználási lehetőséget.