Azonosítószám
2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00164

Komplex energetikai menedzsment és tárolás elszámolása blockchain alapon

 

Projekt szerződésszáma

2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00164

Projekt címe

Komplex energetikai menedzsment és tárolás elszámolása blockchain alapon

Kedvezményezett(ek)(*) rövid és teljes megnevezése

 

Projekt szerződött támogatási összege (Ft)

497 448 507,- Ft

Projekt szerződött összköltsége (Ft)

651 178 460,- Ft

A szakmai beszámolóval érintett mérföldkő kezdete és vége (dátum)

2021.01.01. – 2021.12.31.

Projektvezető neve

Farkas Zoltán

Tartalmi összefoglaló

Jelen projektünk célja egy olyan elektromos töltőhálózat menedzselő platform létrehozása, amelynek segítségével megoldható lesz az elektromos autók villamosenergia tárolási képességeinek és mobilitásának köszönhetően egy komplex energetikai menedzsment rendszerben elszámolni az elektromos autókon keresztül értékesíthető szabad energiamennyiséget. 

Cégünk, a GEOVIEW SYSTEMS Kft. egy 100%-os mértékben magyar tulajdonosi körrel rendelkező információ technológiai vállalkozás, amely rendelkezik a projekt megvalósításához szükséges IT szakember gárdával, és számos kutatási fejlesztési tapasztalattal, azonban a projekt eredményes megvalósításához szükségszerűen be kell vonnunk egy olyan konzorciumi partnert, aki az energetikai területen is szakértelemmel rendelkezik, így vontuk be konzorciumi partnerként a Smart Service Számítástechnikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft-t.

 Az elkészülő végtermék a jelen pályázati Felhívás céljaival teljes összhangban jelentős gazdasági tényezőket is hordoz magában. Vásárlói motivációt jelenthet az elektromos autók irányába, hogy további költségcsökkentő hatást tud elérni a robbanó motoros gépjárművökhöz képest a most jelenlévő gazdasági előnyök mellett. 

Az un powerbankéént szolgáló EV-vel lehetőség nyílik az energiát értékesíteni magasabb áron mint amennyiért beszereztük vagy előállítottuk. Ez 5-10 éves használat esetén jelentős akár 20- 30% költség csökkentést jelenthet a gépjármű árból, hiszen lehetőség nyílik a gépjárművünkkel bevételt generálni. 

A megoldás alapvetően az energia piacra fog nagy hatást gyakorolni egy jelenleg meglévő űrt betölteni az energetikai szolgáltató és az üzleti és magánszemélyek közé kíván belépni, mint új szereplő. Az új üzletág iparágon belül költségcsökkentést fog hozni minden résztvevőnek és bizonyos esetekben új bevételi forrásokat fog generálni. A termék megteremti a win-win szituációt mindenki számára. 

Azonban a megoldás minden létező iparágra hatást tud gyakorolni, hiszen nem létezik gyártás se szellemi se fizikai energia nélkül, és alapvetően az energetikai kiadások % csökkenését fogja eredményezni a termék piacra jutása. A megoldás kiváló promóciós eszköz az elektromos autó értékesítéshez, hiszen a legnagyobb mozgató erő egy EV vásárlásnál a jelentős fenntartási és üzemeltetési költség különbség a hagyományos motorú gépjárművekhez képest. 

A megoldásunk ehhez járul hozzá egy újabb motiváló faktorral, az áram értékesítésének lehetőségével. A termék rögtön az egész EU területén használhatóvá válik hiszen töltő márka független és a jelenlegi infrastruktúrán is azonnal üzembe helyezhető.